Kenya da SAFARİ

Merhabalar arkadaşlar,
Sizlere Nairobi/Kenya seyehatımın son gününde yaptığımız safariden bahsedeceğim. Öncelikle 2 çeşit safari vardır. Birinci ve yalancı safari diye adlandırdığım safari birde gerçek safari .
Gerçek safaride Massai Mara ya araçlarla saatlerce yolculuk yapıp en az 2 veya 3 gece kalıp hayvanları gerçek ortamlarında görmek.
Yalancı safari de nairobi de ulusal milli park adı altında yaklaşık 117 km2 olan parkta araçlarla geziyorsunuz ve serbest gezen hayvanları görüyorsunuz eğer şanslıysanız. hatta uslu bir çocuk olursanız şirinleri şaka yapıyorum aslan bile görebilirmişsiniz.
Öncelikle milli parka erken saatte gidiyorsunuz aslanları görme ihtimaliniz artıyor. sabah 6 da yola çıktık. ve milli park girişine varıyorsunuz.
50 dolar giriş ücreti tabiki birde araç bulmanız gerekiyor. biz aracı oteldeki receptiondaki arkadaşlardan yardım alarak ayarladık. 6 kişi otelden alıp otele bırakacak şekilde adam başı 20 Dolar verdik. 50 dolar da giriş ücreti. resimdeki araçlarla giriyorsunuz yada minibüsten bozma araçlarda var. milli parkın içinde araçtan inmek yasak. fotoğraf çekmek içinse aracın çatısı yukarı doğru açılıyor. ayağa kalkıp fotoğraf çekebilirsiniz. Safariye devam.
ilk gördüğümüz hayvan bufalo çok iri bir hayvan. Kurbanda 7 kişiyi rahat taşır. :D 
Gördüğünüz gibi önde vahşi hayvanlar arkada şehir silüeti. böyle bir ortam. Belli bir güzergah yok. yollar var ve şöfor sürekli telsiz ile diğer şöforler ile irtibatta. herhangi bir hayvan görüldüğünde birbirlerine haber veriyorlar. özellikle nadir görünen hayvanlar. Aslan gibi. Biz aslan görmeyi çok istiyorduk ama olmadı göremedik. 


 ilk kez zürafa görüyordum... 

Kayalık fareleri


Öküz başlı antilop.
 Devekuşu ailesi
uzaklardan gergedan zoom yaparak çekilmiş bir foto.
 domuz
ve bitiyor. yaklaşık 4,5 5  saat sürüyor. yanınıza su alın. sabah erken saatlerde gidiyorsanız başınızı kapatacak bir şeyler alın. çünkü aracın üstü açık olduğundan ve erken saatlerde soğuk oluyor. sinüzütünüz azabilir. 
burdan sonra da şehir turu attık . onlarında fotoğrafları koyuyorum. 
İyi seyirler.

 benzin 91,5 şilin yani 0,95 dolar 1 dolar bile değil.

 Trafik soldan akıyor.
 Kilise
 Sokak restaurantları
bu arkadaki bina paralarının üzerinde olan bina..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

6 -13 Mayıs Jolly Tur ile Orta Avrupa Turu (PVB) THY ile

Pırıl Termal Otel Çeşme/İzmir

Club Turtaş Beach Hotel Konaklı/Alanya/Antalya/Türkiye