(KARLOV VARY)

2. GÜN (KARLOV VARY)

Sabah kahvaltıyı otelde yaptıktan sonra Kahvaltı: kaşar zeytin yok, jambon domuz, yoğurt, meyve salatası ve içinde ne olduğunu bilmediğim bir kaç bir şey daha vardı. Ekmek arası kaşardan başka bir şey yiyemezsiniz. bu yüzden yanınıza çokokrem, zeytin ezmesi, krem peynir, üçgen peynir götürebilirsiniz. 
Neyse kahvaltıdan sonra otobüsümüze bindik ve istikamet prag kalesi... 
Prag kalesine girişler ücretsiz yani biz ücret vermedik girişte didik didik aranıyorsunuz. hem dedektör hem de elle arama yapıyorlar. Prag kalesi halen kullanılmakta. çek cumhuriyeti ki bundan sonra çekya olacak adı. çekya cumhurbaşkanı ve bir çok devlet erkanının çalışma ofisleri oradadır. Bir başka devletin başkanı gelirse orada karşılanır ve resepsiyon verilirmiş. gayet görkemli bir yer her yerde heykeller var. ve ortasında heybetli bir şekilde duran st. vitus kadetrali bulunmaktadır. kaleyide gezdikten sonra otobüslere binip rotamızı karlovy vary e çeviriyoruz. 
Karlovy Vary ekstra ücretli bir tur. yaklaşık olarak 1,5-2 saat süren bir otobüs yolculuğunun sonunda varıyoruz. şehir merkezine otobüsle gidilmiyor. yüksek bir tepeden aşağıya bakarak yaklaşıyorsunuz. patika yolları asfaltlamışlar. dolana dolana iniyorsunuz. 


şehrin tam ortasından nehir geçiyor. Önce otobüs parkından inip şehir otobüsüne binerek merkeze gidiyorsunuz. Aşağıdaki fotoğrafın sağındaki durakta sizi bırakıyorlar ve tam karrşıdaki turuncu binaya yürüyerek geçiyorsunuz bundan sonrası zaten yürüyerek. Orada ilk göreceğiniz yer Mustafa Kemal Atatürk 'ün kaldığı otel. Otelin adı CARLSBAD PLAZA içini görmek istiyorsanız veya kalmak için fiyat öğrenmek istiyorsanız lütfen tıklayınız. Bu pencerenin yanına Mustafa Kemal Atatürk burada kaldı yazıyor ancak Atatürk bir üst katta kalmış sadece insanların okuyabilmeleri için aşağıya yazmışlar.

 yaklaşık 150-200 m yürüdükten sonra aşağıdaki yaya köprüsüne gelip karşıya geçiyorsunuz. 
Tam karşınızda Grand Hotel Pupp var karly vary nin en lüks otellerinden biri. karşıya geçip sağdan devam ediyoruz. bu otelde james bond filminin kumarhane bölümü çekilmiş James Bond Casino Royal filmi. 
Aşağıda Hotel Pupp dan devam ettiğinizde geleceğiniz yol aşağıdaki fotoğraftadır.
Rehber Dere boyunca götürdü bir kaç şey daha anlattı bunlardan biri yukarıdaki köprüden sonra sokak kenarlarında büfeler var ve porselenden kupa satıyorlar buraya gelen turistlerin bu kupalardan alarak hem gün boyunca yürüyüş yaptığını hemde sürekli olarak kupalarla yeraltından çıkan kaynak suyunu içtiklerini böylece hem spor hemde sağlık kazandıklarını söyledi. O kupaları merak ettiyseniz fotosu hemen aşağıda;
termal su çok sıcak dikkat edin. yanmayın. Fazla içmeyin her termal su gibi buda cırcır yapar. Bunun haricinde karly vary de kağıt helva alabilirsiniz. Güzeldir. Ayrıca prag daki el yapımı kara kalem yada sulu boya çizimleri buradan daha ucuza alabilirsiniz. Yaklaşık olarak 2 ya da 3 saat serbest zamandan sonra ilk paylaştığım otobüs durağında buluşup otobüse gidiyoruz.
Panoramik turu gösteren harita



Mavi gidiş kırmızı dönüş yolumuz. Zaten çok kısa bir mesafe gidiş yolumuzdan çıktık. Güzeldi tavsiye ederim. Mutlaka gidin. Dönüş prag ve otel 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

6 -13 Mayıs Jolly Tur ile Orta Avrupa Turu (PVB) THY ile

Pırıl Termal Otel Çeşme/İzmir

Club Turtaş Beach Hotel Konaklı/Alanya/Antalya/Türkiye