6 -13 Mayıs Jolly Tur ile Orta Avrupa Turu (PVB) THY ile

6 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Havalananında buluşmadan sonra bagaj teslimi ve ardından pasaport kontrolünden sonra nihayet çıkışımızı yaptık. Ben, eşim, 20 aylık kızım kayınço ve baldızla istanbul-prag yolculuğumuz başladı.
İlk önce prag havalimanına varıyorsunuz ve benim kucağımda kızım olduğundan bize öncelik tanıdılar ve pasaport kontrolünden herkesten önce geçtik. dışarıda bavullarımızı aldık ve dşarıda bekleyen rehberimiz Mehmet Beyle karşılaştık.  Grubun tamamlanması için bekledik. tursuz gitmek isteyenler olursa Havalimanında hemen çıkışında otobüsler var oradan şehir merkezine gidebilirsiniz. Taksiler son model skoda superb inanmayanlar aşağıdaki fotoya baksınlar.


 Biz tur otobüsümüze bindik doğruca prag a yolculuğumuz başladı.

Burası Çek Cumhuriyeti Senato Binası ve Bahçesi


aşağıda rehberimizin bize yaptırdığı panoramik şehir turu güzergahı var. Kırmızı panoramik tur mavi olanda serbest zamanda kendi başımıza gezdiğimiz yer. Palladium alışveriş merkezinde meyve ve su gibi ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. Sular biralardan daha pahalı bir tane pet şişede su alıp daha sonrasında musluktan doldurabilirsiniz. Şebeke suyu içilebiliyor. 
Senato binasından sonra yürüyerek Charles köprüsüne varıyorsunuz orada bir kaç heykel hakkında bir şeyler anlatıyor. Onları anlatmıyorum heyecanı kaçmasın. köprüden sonra ara sokaklardan astronomik saate geliyorsunuz. saat başı çanlar çalıyor. yüzlerce insan toplanıyor. sanıyorsunuz bir şey olacak saat başı geliyor. çanlar çalıyor havariler dönüyor o kadar. 
Üstteki iki çemberin olduğu saat. en alttaki burçlarla alakalı gösterge. Bu göstergenin yanındaki dört tane heykel var Para kesesi tutan adam (yahudi) aç gözlülüğü ve faizciliği,  iskelet ölümü, elinde ayna olan kendini beğenmişliği ve kibir ve son olarak da madolin çalan sakallı bir heykel buna da osmanlı diyorlar eğlence ve keyifi simgeliyor.  Saat başı geldiğinde iskelet çanı çalarak ölümün geldiğini hatırlatır diğer fidürlerde başlarını sallayarak ölümü reddeder. üstte iki tane dikdörtgen var oralar açılır ve havariler döner. eğer videosunu izlemek isterseniz www.youtube.com da bulabilirsiniz. 
Hikayesi de şöyle;  
15. yüzyılda O zamanın kralı saati yapan adamın gözlerini bir daha aynı saatten yapmasın diye kör eder. Gözleri kör olan ustada öç almak için saati bozar ve bir daha çalışmaz. Aradan 100 yıl geçer saati tamir ederler ancak zamanı yanlış gösterir. Ayrıca 2. dünya savaşında da saat zarar görür.  Teknolojinin gelişmesiyle saat tamir edilir ve bu zamana kadar çalışır. Ayrıca saati yapan usta saati bozarken intihar eder. Bu yüzden saat uzun süre yapılamaz. 
Burada yağmurlu havalarda bile çanların çalmasını bekleyen turistler göreceksiniz. şaşırmayın.... 
akşam 20:30 a kadar serbest zamandan sonra haritadaki bitiş noktasından otobüsümüze bindik ve soluğu otelde aldık. otel 3 yıldızlı ama Türkiye deki 3 yıldızlı oteller bile daha kaliteli Otelin adı 
Otel Fortuna City ayrıntılı bilgi için tıklayabilirsiniz... Eski sovyet binalarına benziyor. Komünizm dönemlerinden kalmış gibi. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pırıl Termal Otel Çeşme/İzmir

Club Turtaş Beach Hotel Konaklı/Alanya/Antalya/Türkiye